Новини Закарпаття

На Закарпатті шантажували прикордонника-хабарника



На Закарпатті шантажували прикордонника-хабарника

У розпорядженні Закарпаття 24 опинилася низка цікавих документів, зокрема Ухвала Вищого антикорупційного суду щодо проведення обшуків у начальника відділу прикордонної служби "Соломоново" Чопського прикордонного загону Олександра Марущака.

З клопотанням про проведення обшуків звернулися детективи НАБУ, які здійснюють досудове розслідування у справі про одержання хабарів в особливо великому розмірі.

З документа випливає, що начальник відділу прикордонної служби "Соломоново" Марущак не тільки систематично отримує хабарі у розмірі 40-50 тисяч доларів щомісячно, але й сам став "жертвою" вимагачів.

У документі йдеться, що громадянин Панькуш С.В., діючи за попередньою змовою зі службовими особами правоохоронного органу та іншими особами вимагав неправомірну вигоду від прикордонника.

В січні 2024 р. Панькуш повідомив Марущаку, що стосовно того проводився аудіо- та відеоконтроль у його авто протягом півтора року. Завдяки цьому стало відомо, про розмір хабарів, які той отримує, та з ким ділиться. Крім того Панькуш продемонстрував відеофайли із записами особистого життя Марущака зі сторонніми жінками, які погрожував показати його дружині.

За непритягнення Марущака до кримінальної відповідальності за хабарництво та неповідомлення його дружини Панькуш С.В. просив надсилати неправомірну вигоду на обумовлений криптогаманець – спочатку шляхом одноразового платежу, а згодом – наступних щомісячних платежів.

В результаті під таким "тиском" Марущак надіслав на вказаний гаманець віртуальні активи у розмірі 357 040 USDT, що складає приблизно 357 380 доларів США. Після чого Панькуш продовжував вимагати у нього ще 58 тисяч.

На основі всього вищенаведеного детективи НАБУ таки отримали ухвалу суду на проведення обшуків зокрема у службовому кабінеті Марущака. Також днями (4 червня 2024 р.) НАБУ видало розпорядження про безперешкодне проходження на територію відділу прикордонної служби "Соломоново" у зв‘язку з необхідністю слідчих дій.

Закарпаття 24
Перейти на сайт