Новини Закарпаття

Прикордонники нарахували уже майже 45 осіб, які загинули під час спроб подолати природні перешкоди

❗ ТИСА, ГОРИ І ВЕДМЕДІ: ЯКИЙ КІНЕЦЬ МОЖЕ ОЧІКУВАТИ «ХОРОБРИХ» ПОРУШНИКІВ КОРДОНУ

Вже неодноразово повідомлялося про виявлення у прикордонних річках та горах, якими проходить кордон з країнами ЄС, трупів наших співвітчизників. Відчайдухи, які готові проявити свою хоробрість під час незаконної подорожі, часто не враховують обставини, не розраховують свої сили і стають жертвами свого авантюризму або боягузтва.

До слова, наразі прикордонники нарахували уже майже 45 осіб, які загинули під час спроб подолати природні перешкоди. І це лише підтверджені факти! Тільки протягом травня у Тисі виявлено 10 потопельників. Кого прикордонники змогли врятувати, того рятували, наражаючи своє життя на небезпеку.

Також зауважимо, що останнім часом фіксується збільшення випадків появи диких звірів, зокрема ведмедів, які приходять на запах легкої здобичі – залишеної правопорушниками їжі. Сліди їх перебування неодноразово фіксувалися прикордонними нарядами, а самі хижаки періодично потрапляють у об’єктиви фотопасток, тепловізорів і дронів. Крім того, на стежках часто трапляються змії.

Авжеж, загиблих утікачів більше, ніж 45. І левова частка загинула під час запливу через прикордонну Тису. Проте, хтозна коли і де спливе труп чергового порушника, і чи спливе взагалі. Хтозна, чи той чоловік, з яким втратився зв'язок, загинув у Тисі, впав в ущелину чи мав фатальну зустріч з представниками фауни. Для родини ці нюанси будуть вже не важливі…

Тож, вкотре наголошуємо про небезпеку для життя і здоров`я, пов`язану з незаконним перетинанням державного кордону! Не змушуйте своїх рідних жити з ганьбою і спогадами про вас.
Перейти на сайт