В Ужгороді 66-річного херсонця засуджено на 10 років тюрми за проведення фейкового референдуму на окупованій території

травня 28 / 2024

За матеріалами Служби безпеки України, суд засудив до 10 років позбавлення волі 66-річного уродженця Херсонщини, який допомагав окупантам проводити фейковий референдум на тимчасово окупованій території області.

Чоловік, під час окупації регіону, ходив по домівках жителів Лівих Солонців у супроводі озброєних російських військових. Він роздавав бюлетені та змушував українських громадян "проголосувати" за незаконне приєднання області до складу країни-агресора.

Ужгородський міськрайонний суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Йому призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади і місцевого самоврядування та займатися діяльністю, яка пов'язана з виборчим процесом та процесом референдуму строком на 15 років, з конфіскацією всього належного йому майна.

Судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності засудженого).

Вирок набрав законної сили.

Викривали колаборанта співробітники військової контррозвідки СБУ. Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Важливо:

Цей випадок є ще одним свідченням злочинної діяльності окупантів, які намагаються легітимізувати свою незаконну владу на захоплених українських територіях.
Українські правоохоронні органи вживають усіх заходів, щоб притягнути до відповідальності колаборантів, які співпрацюють з ворогом.
Громадянам України на окупованих територіях слід пам'ятати, що будь-яка співпраця з окупантами є злочином і буде каратися.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар