СБУ Закарпаття викрила чергового прихильника "руського міра"

травня 27 / 2024

Служба безпеки України у Закарпатській області викрила мешканця міста Свалява, який на своїй сторінці у забороненой соціальній мережі "Однокласники" публікував дописи, що виправдовують збройну агресію Росії проти України.

Чоловік, який раніше перебував на заробітках в Росії, поширював деструктивний контент з російських пропагандистських ЗМІ, звинувачуючи США та НАТО у розв'язанні війни, а також перекладаючи вину за злочини російських військових на українські Сили оборони.

Дії зловмисника кваліфіковані як публічне виправдовування агресії РФ (ч. 2 ст. 436-2 КК України). Йому оголошено про підозру, а матеріали справи скеровано до суду.

Цей випадок свідчить про те, що СБУ жорстко контролює соціальні мережі в Закарпатській області, активно виявляючи та притягуючи до відповідальності осіб, які публічно підтримують російську агресію та поширюють дезінформацію.

Важливо: Згідно зі ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину доти, доки її вину не буде доведено в законному порядку й встановлено судовим вироком.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар