Новини Закарпаття

До Євросоюзу киянин намагався незаконно завезти 80 тисяч євро



До Євросоюзу киянин намагався незаконно завезти 80 тисяч євро

Сьогодні ввечері, 20 травня, на митному посту «Вилок», що на кордоні з Угорщиною, закарпатські митники запобігли незаконному переміщенню значної суми валютних готівкових коштів.

Їх намагався перемістити через кордон без декларування у «зеленому коридорі» 38-річний житель Київщини. Прямуючи на автомобілі марки «Peugeot» моделі «407 SW» до Євросоюзу, під час проходження митного контролю чоловік разом з жінкою запевняв, що дотримується вітчизняного законодавства. Але проведена перевірка салону автомобіля вказала на порушення митних правил за ч.1 статті 471 Митного кодексу України.

Так, в одній із дорожніх сумок серед особистих речей митники виявили не заявлені ані письмово, ані усно 80 тисяч євро. При цьому громадяни повідомили, що мають лише по 10 тисяч євро.
Будь-які документи, що підтверджують зняття готівки з рахунків банків, співвітчизники при собі не мали. Наразі їм повернули дозволену митним законодавством для переміщення через кордон валюту – по 10 тис євро, решта, що за курсом НБУ становить понад 3,4 млн.грн., вилучено.
Перейти на сайт