За розтрату близько 1,2 млн грн на ремонті доріг у Хустському районі судитимуть колишнє керівництво комунального підприємства

травня 13 / 2024

Прокурор Закарпатської обласної прокуратури затвердив і скерував до суду обвинувальний акт щодо колишніх директора комунального підприємства та його заступника за фактом розтрати чужого майна у великих та особливо великих розмірах, а також службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

У ході слідства встановлено, що обвинувачені допустили розтрату коштів з обласного бюджету під час ремонту дороги місцевого значення на території Хустського району. Загальна сума збитків склала майже 1,2 млн грн. Для їх відшкодування прокуратура ще на етапі розслідування заявила цивільний позов.

Так, комунальне підприємство Закарпатської обласної ради уклало з підрядником договір на проведення робіт. При цьому обвинувачені, будучи службовими особами, підписали фальсифіковану документацію із вказаними в ній завищеними ринковими цінами на будматеріали, а саме – асфальтобетонні суміші.

Варто зазначити, що наразі діяльність вказаного комунального підприємства припинена.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало СУ ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу обласного Управління СБУ та Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Ужгородський міськрайонний суд вже призначив підготовче засідання у провадженні.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар