Винуватця теракту у селі Керецькі апеляційний суд залишив під вартою

січня 23 / 2024

23 січня 2024 року Апеляційний суд Закарпатської області залишив без зміни ухвалу Ужгородського міськрайонного суду, якою підозрюваному у теракти у Керецьках обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Ухвалою суду першої інстанції від 17 листопада 2023 року підозрюваному, який є мешканцем села Кушниці, було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави. Апеляційний суд погодився з висновками суду першої інстанції та залишив ухвалу без зміни.

Нагадаємо, що підозрюваний у теракти у Керецьках обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258 КК України (терористичний акт). У ніч на 20 серпня 2023 року він підірвав вибухівку в приміщенні Керецької сільської ради. Внаслідок вибухів тілесні ушкодження різних ступенів тяжкості отримали 23 особи, присутні у сесійній залі.

Апеляційний суд зазначив, що підозрюваний є особою, яка підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, який спричинив значні матеріальні збитки та тяжкі тілесні ушкодження потерпілим. Він є небезпечним для суспільства, а тому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою є необхідним для запобігання повторному вчиненню злочину.

Підозрюваний має право оскаржити ухвалу апеляційного суду до Верховного Суду.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар