За допомогою системи "Шлях" закарпатець переправляв через кордон військовозобов’язаних

січня 15 / 2024

У Мукачеві Закарпатської області викрили чоловіка, який за допомогою системи "Шлях" переправляв через кордон військовозобов'язаних чоловіків.

За даними поліції, чоловік створив підроблені документи про непридатність до військової служби для двох чоловіків. Він також супроводжував їх до кордону, де вони переправлялися в Угорщину через КПП «Лужанка».


Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.
Мукачівським районним судом йому визначено покарання у вигляді п’ять років умовно.

Це вже не перший випадок, коли в Україні викривають незаконну переправку військовозобов'язаних через кордон. У грудні 2022 року у Києві затримали групу чоловіків, які переправляли через кордон військовозобов'язаних за гроші.

Військовозобов'язаними є чоловіки віком від 18 до 60 років, які придатні до військової служби. Вони зобов'язані стати на військовий облік та пройти військово-лікарську комісію.

В умовах воєнного стану в Україні військовозобов'язаним чоловікам заборонено виїжджати за кордон без спеціального дозволу.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар