СБУ викрила ділків, які переправляли за кордон призовників: ліквідовано чергову «схему» в прикордонному районі Закарпаття

листопада 24 / 2023
СБУ викрила ділків, які переправляли за кордон призовників: ліквідовано чергову «схему» в прикордонному районі Закарпаття.

Служба безпеки України встановила групу зловмисників, які допомагали чоловікам призовного віку покинути територію України без законних на це підстав.

За даними слідства СБУ, двоє мешканців Тячівського району системно переправляли чоловіків поза пунктами пропуску через річку, що проходить на межі державного кордону з Румунією. Для реалізації оборудки, вони забезпечували своїх «клієнтів» гідрокостюмами і допомагали їм перепливати річку.

Вартість такої послуги фігуранти оцінили у 3 тис. доларів США з одного «ухилянта».

У межах слідчо-оперативних дій, правоохоронці затримали організатора схеми та його посібника під час спроби організувати нелегальний «трансфер».

Слідчі СБУ повідомили їм про підозру за ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення усіх обставин та причетних до правопорушення осіб.

Викриття каналу здійснювали слідчі та оперативники СБУ в Закарпатській області спільно з відділом міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області, співробітниками Мукачівського прикордонного загону за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

#сбу #ssu #закарпаття
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар