За незаконне переправлення військовозобов’язаних до Словаччини перед судом постане мешканець Ужгородського району

жовтня 10 / 2023


Великоберезнянський відділ Ужгородської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо закарпатця за фактом незаконного переправлення через кордон військовозобов’язаних чоловіків за грошову винагороду (ч. 3 ст. 332 КК України).

Під час досудового розслідування встановлено, що мешканець Ужгородського району шукав чоловіків, охочих уникнути призову на військову службу, та пропонував їм послуги з незаконного переправлення до Словаччини. Добре знаючи прикордонні території, він організовував маршрут гірсько-лісистою місцевістю за 3000 доларів США з особи.

Обвинувачений забезпечував перевезення «клієнта» на околиці с. Домашин, після чого самостійно проводив його до лінії кордону. Приблизна тривалість такої «подорожі» становила 4 години.

У червні цього року протиправну діяльність чоловіка викрили, після чого він намагався переховуватися від правоохоронців. Згодом його розшукали та обрали запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внести заставу.

Розслідування злочину здійснювали слідчі поліції Ужгородщини за оперативного супроводу Чопського прикордонного загону. Великоберезнянський районний суд вже визначив дату підготовчого засідання у провадженні.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар