Новини Закарпаття

Віктор Микита - для окремих чиновників та посадовців війна десь далеко, а на першому місці – власна нажива


Боротьба з корупцією та злочинами, пов’язаними із розкраданням бюджетних ресурсів, – головна тема наради з правоохоронним блоком регіону.
Цей напрямок завжди був одним із найважливіших, тож координація роботи всіх правоохоронців стосовно запобігання, виявлення і припинення протиправної діяльності, пов’язаної з корупцією в області, відіграє ключову роль для досягнення результату.

Заслухав кожного керівника щодо результатів роботи в поточному році та прогнозів розвитку оперативної обстановки за напрямками. Підрозділи СБУ, Нацполіція, ДБР, БЕБ, прокуратура та інші – ґрунтовні доповіді, масштабна робота та результати, які вказують кожному чиновнику чи посадовій особі, що покарання за злочин буде неминучим. Дякую колегам за спільну, ефективну і скоординовану роботу.

Уподовж року закарпатці чули про гучні затримання чиновників у нашому регіоні, які привласнювали чи розтрачували державні кошти, давали чи отримували хабарі, зловживали впливом, незаконно збагачувалися та багато іншого.

У 2023 році правоохоронці задокументували збитків на більш ніж 100 млн грн. Це вражаюча цифра, яка свідчить лише про одне – для окремих чиновників та посадовців війна десь далеко, а на першому місці – власна нажива. Вони вважають, що подовжують працювати в корупційній архітектурі, котру будували десятиліттями. Але це хибне уявлення, і це відчує кожен з таких ділків незалежно від строків давності.

Суд визначить ступінь вини кожного, і неважливо, чи чиновники розкрадали кошти на ремонті школи, на закупівлі котлів у заклади освіти, на генераторах, чи розкрадали ліс – усе це злочини, які послаблюють країну, що у воєнний час особливо цинічно.
Перейти на сайт