На Тячівщині перед судом постануть двоє чоловіків за обвинуваченням у переправленні військовозобов’язаних через кордон

вересня 20 / 2023
На Тячівщині перед судом постануть двоє чоловіків за обвинуваченням у переправленні військовозобов’язаних через кордон
🟡

За процесуального керівництва Тячівської окружної прокуратури завершено слідство та скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох осіб за фактом організації незаконного переправлення через кордон військовозобов’язаних чоловіків (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, мешканці Тячівщини за грошову винагороду повинні були переправити двох «клієнтів» до Румунії в обхід офіційних пунктів пропуску. За таку послугу чоловіки мали сплатити ділкам 2000 тисячі доларів США, 500 доларів США з яких останні встигли одержати як аванс.

Вони заздалегідь обумовили між собою маршрут, який розпочинався із с. Нижня Апша. Один із обвинувачених прослідував із «ухилянтами» впритул до прикордонних територій, інший – очікував неподалік. Там їх і виявили співробітники Мукачівського прикордонного загону. Трапилося це в середині травня цього року.

Наразі обвинувальний акт перебуває на розгляді Тячівського районного суду. Правоохоронці працюють над притягненням до відповідальності всіх осіб, що можуть бути причетними до вказаного злочину.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар