Новини Закарпаття

Закарпатці массово платять штрафи: його можете сплатити і ви


За спалювання сухої трави на Закарпатті вже сплатили штрафи
На Закарпатті розпочався період прибирання присадибних ділянок, городів, довкілля. І часто нехтуючи нормами протипожежної безпеки люди спалюють сміття, суху траву, листя, чим завдають шкоди своїм сусідам і природі. Адже густі клуби диму вдихають люди і це, звичайно шкодить здоров’ю. До слова, за такі речі передбачена адміністративна відповідальність і штрафи.
У нашому краї вже притягнули осіб до відповідальності за спалювання трави і вони сплатили штраф. За самовільне випалювання рослинності або її залишків згідно ст. 77-1 Адміністративного кодексу України передбачена відповідальність у вигляді штрафу від 3060 до 6120 грн, якщо це скоєно у природо-заповідному фонді тоді штраф складає від 6120 до 12240 грн. До слова, штраф може бути значно більшим, бо нараховуються збитки від знищеної вогнем площі.
Тому Державна екологічна інспекція у Закарпатській області звертається до краян з розумінням підійти до цієї проблеми і вирішувати її іншими шляхами. Відносити на смітник, або ж спалювати у котлах. Адже здоров’я людей та чисте довкілля повинно бути на першому місці.
Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України
Державна екологічна інспекція України
Закарпатська обласна прокуратура
Поліція Закарпатської області
Перейти на сайт