Новини Закарпаття

СБУ викрила на Закарпатті шанувальника путінського режиму, який через соцмережі виправдовував воєнні злочини окупантів

СБУ викрила на Закарпатті шанувальника путінського режиму, який через соцмережі виправдовував воєнні злочини окупантів.

За даними слідства, у протиправній діяльності підозрюється мешканець Ужгородського району.

У соціальних мережах він проводив інформаційно-підривну діяльність проти України. Зокрема, зловмисник публічно виправдовував російську агресію та публікував дописи на підтримку дій рашистів.

У публікаціях йшлося про те, що начебто Україна обстрілює мирне населення та намагається знищити російськомовних громадян. У поширюваних дописах наша країна обвинувачувалася у «розпалюванні безрозсудної антиросійськості», а винними у повномасштабному вторгненні рф визнавалися треті країни.

«Інформаційні приводи» брав, здебільшого, з пропагандистських ресурсів.

Служба безпеки України ініціювала проведення судово-лінгвістичної експертизи, яка підтвердила наявність у поширюваних дописах публічних виправдовувань збройної агресії рф.

У ході слідчих дій співробітники СБУ отримали доступ до мобільного телефону агітатора, з якого він репостив деструктивний контент.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників».

Оперативні та слідчі дії проводилися Управлінням Служби безпеки України у Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Перейти на сайт