Ппідрозділами Закарпатської митниці складено 801 протокол про порушення митних правил: Загальна вартість предметів правопорушень становить 955,3 млн грн

серпня 11 / 2023
Закарпатська митниця: результати протидії митним правопорушенням за 7 місяців 2023 року

📎 За фактами порушень митного законодавства за 7 місяців 2023 року підрозділами Закарпатської митниці складено 801 протокол про порушення митних правил. Загальна вартість предметів правопорушень становить 955,3 млн грн.

📎 Як зазначають в управлінні боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці, сума протоколів не остаточна, оскільки в 7-х справах за ознаками статей 472, 482-483 Митного кодексу України вартість предметів правопорушення ще не встановлена спеціалістами-експертами.

📎При цьому, за 175 справами про ПМП предмети правопорушень на загальну суму майже 30 млн грн реально вилучені.

📎 Найчастіше порушення митного законодавства фіксувалися підрозділами управління боротьби з контрабандою, митних постів «Ужгород-автомобільний» (на кордоні зі Словаччиною), «Тиса» (на кордоні з Угорщиною), «Дякове» (на кордоні з Румунією).

📍Серед предметів правопорушень були:

🚘 транспортні засоби – 372 справи на суму понад 44 млн грн;

📎промислові товари – 62 справи на суму 20,4 млн грн;

💰валюта – 15 справ на суму майже 900 млн грн;

📍продовольчі товари – 23 справи на суму 713 млн грн;

📎тютюнові вироби – 24 справи на суму близько 900 тис грн;

📎 наркотичні та психотропні речовини – 54 справи;

🧨 зброя, боєприпаси, спецзасоби – 24 справи.

☝️ Найбільш характерними порушеннями в зоні діяльності Закарпатської митниці є порушення громадянами термінів доставки транспортних засобів до митниці призначення, недекларування товарів громадянами, перевищення строку тимчасового ввезення або тимчасового вивезення товарів, переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, неправомірне звільнення від сплати платежів чи зменшення їх розміру.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар