Новини Закарпаття

Затриманий на Закарпатті за торгівлю дітьми чоловік розповів про організацію вивезення дітей за кордон на органи (ВІДЕО)


Відео опублікував міський голова Перечина Іван Погоріляк.

На відео затриманий за торгівлю дітьми закарпатець, вихователь Перечинської школи-інтернату Денис Вароді розповідає про організацію схеми вивезення вихованців закладу за кордон і називає прізвища учасників схеми.

За словами Дениса Вароді, дітей вивозили впродовж 2010-2014 років під виглядом лікування, а насправді, начебто, для трансплантації органів.

Також затриманий згадує про кілька аналогічних випадків впродовж 2016-2018 років.

На відео Денис Вароді зізнається, що знав, що везе дітей за кордон для трансплантації. Розповів, що, насамперед, вивозили дітей-сиріт та позбавлевлених батьківського піклування.

Серед організаторів схеми Денис Вароді називає директора інтернату Василя Кобу, юристку закладу Ольгу Лонгвізер та сина директора Василя Кобу-молодшого.

Крім того, чоловік розповів про те, як у різний час, навіть і на всю ніч, із закладу могли забирати дівчаток працівники поліції.

Нагадаємо, наприкінці червня на КПП «Малі Селменці» при спробі потрапити до Словаччини за торгівлю дітьми затримали чоловіка, який виявився працвником Перечинського будинку-інтернату. Після затримання та повідомлення про підозру особі обрали запобіжний захід: суд взяв чоловіка під варту, визначивши заставу у розмірі 1 006 500 грн. Згодом кошти були внесені і чоловік вийшов з-під варти.

Прокуратура оскаржила запобіжний суд в апеляції, і за результатми розгляду справи, апеляційний суд ухвалив рішення підвищити розмір застави до 2 684 000 грн. Тоді ж чоловіка знову взяли під варту у залі суду.



Перейти на сайт