Закарпатець убив 36-річну ужгородку, бо вона його любила

липня 23 / 2023

На жаль, кохання не завжди буває взаємним та має щасливий гепі-енд. Саме так жертвою почуттів стала ужгородка Ґабріелла Яцкович, вбивство якої ще не так давно просто шокувало громадськість, адже справа виявилася настільки закрученою, що про те, що її немає серед живих довго не здогадувалися навіть друзі дівчини. Утім саме вони тоді, коли вона перестала виходити на зв’язок і забили на сполох.


Як з’ясувалося пізніше, ужгородку вбив її 30-річний коханець Лоці, який протягом певного часу жив на дві родини і втрачати виноградівську дружину не збирався, хоча коханій зі столиці Закарпаття обіцяв і гори, й долини… Тож що насправді сталося того фатального дня між парою? Чому молодик позбавив життя дівчину, яка вірно його кохала? Який вирок суд виніс за умисне вбивство чоловікові? Це і з’ясовував «Карпатський об’єктив».

Задушив, аби мовчала

Хоча вбивство сталося ще напередодні новорічних свят, тіло вбитої дівчини знайшли лише 12 січня. А перед тим кілька днів про Ґабріеллу почали непокоїтися друзі, бо вона перестала відповідати на телефонні дзвінки та не з’явилася у офісі. Подруги знали, що така поведінка їхній знайомій не є притаманною, вона любила свою роботу і ніколи б без поважної причини не дозволила собі не з’явитися в колективі.

Відтак дівчата звернулися до поліції і розповіли про те, що нібито ще перед зимовими святами Ґабрієлла повідомила їм, що їде до тітки в Угорщину, але там вона так і не з’явилася. Незадовго до трагедії померла мати дівчини, тож спочатку у цю версію всі повірили, бо думали, що ужгородці буде незатишно одній зустрічати Новий рік. Але пазли все одно не сходилися, бо згодом вона вже буцімто полетіла до Єгипту Тоді світлиною Ґабраелли були заповнені всі соцмережі, друзі шукали хоч якусь інформацію про неї і про причини її загадкового зникнення.


І вже невдовзі правоохоронці повідомили про те, що знайшли тіло дівчини на горищі її будинку. Тоді ж і почалися пошуки ймовірного вбивці, на сліди якого вдалося вийти дуже швидко. Ним виявився Лоці з Виноградова, із яким протягом досить тривалого часу у дівчини були романтичні стосунки. Як зізнався одразу після затримання закарпатець, аби знайомі не запідозрили те, що Ґабрієлли немає серед живих і щоб затягнути час, він розсилав із її телефону їм різні повідомлення, однак на дзвінки не відповідав. Саме тоді він і написав дівчатам, які запрошували подругу до себе додому, що нібито перебуває на відпочинку у Єгипті і відправив світлини, які одразу ж насторожили всіх, адже всі до єдиної були завантажені із різних новинних видань і на жодній не було самої Ґобіки.

Як зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, «30 грудня 2021 року близько 14 години 30 хвилин, перебуваючи в будинку, а саме на кухні, діючи умисно, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та настання суспільно небезпечних наслідків, на ґрунті раптово виниклого конфлікту зі своєю знайомою», виноградівець наніс їй «рукою, стиснутою в кулак, не менше двох ударів в голову, в результаті яких жінка впала на підлогу і отримала тілесні ушкодження у вигляді забійної рани в лівій скронево-потиличній ділянці волосистої частини голови; синців на шкіряних покривах чола зліва, підборіддя справа; правого та лівого ліктьового суглобу середньої третини передньо-зовнішньої поверхні правого стегна; саден на шкірних покривах кута нижньої щелепи справа; верхньої третини передньо-правої поверхні шиї; середньої третини та нижньої третини передньо-лівої поверхні шиї».

Але на цьому Лоці не зупинився. Він, присівши біля Ґабріелли, «прикладаючи зусилля та притиснувши своїм коліном в грудну клітину зліва її тулуб до підлоги, спричинив їй переломи 4, 5-го ребер зліва, та почав затуляти жінці своїми руками рот та ніс, перекриваючи дихальні шляхи, до того часу, поки вона не перестала подавати ознаки життя».

Згідно з висновком судово-медичного експерта, смерть ужгородки «настала внаслідок механічної асфіксії», а всі травми та переломи, нанесені раніше, були прижиттєвими.

Після вбивства коханої закарпатець додому до дружини все одно не поспішав. Він вирішив ще й пограбувати свою жертву. «З цією метою, шляхом вільного доступу, діючи умисно, маючи на меті незаконного збагатитися, таємно викрав з приміщення будинку мобільний телефон марки «Samsung» GaIaxy S20 FE, вартість якого становить 12 100,00 грн., сумку ТМ «Robertabiaga» ринкова вартість якої становить 1 231, 00 грн., сумку ТМ «Сromia», ринкова вартість якої становить 3 972, 00 грн., сумку ТМ «SaraBurglar», ринкова вартість якої становить 4 920,00 грн., жіночу сумку торгової марки «VeraPelle», ринкова вартість якої становить 1 152,00 грн., гаманець фірми-виробника «EmporioValentini», ринкова вартість якого становить 550,00 грн., гаманець фірми-виробника «Eminsa», ринкова вартість якого становить 984,00 грн., гаманець фірми виробника «Dr. Bond», ринкова вартість якого становить 200 грн., ноутбук марки «Lenovo G50-30», ринкова вартість якого становить 3500,00 грн., валізу марки «Carlton», ринкова вартість якої становить 4 161,00 грн.» і з награбованим відправився до Виноградова. Загальна сума збитків склала 32 770 гривень.

У суді почалися «провали пам’яті»

Під час досудового слідства Лоці сказав правоохоронцям, що вбив Ґабріеллу через те, що вона хотіла, аби він жив із нею. Чоловік хоч і розлучився з законною дружиною, але продовжував мешкати разом із нею і, між іншим, награбовані в ужгородки речі, крім телефону, подарував саме їй.

На суді ж свої дії закарпатець пояснив трохи інакше.

«Подія трапилася 30 грудня 2021 року. Затримали мене через два тижні, – запевнив він. – У нас із Ґабріеллою на кухні стався конфлікт. Я її штовхнув, вона впала. Перелякався, не викликав «Швидку», втік. Хочу покаятися, мені болісно про все згадувати, не хотів щоб так сталося, неможливо пояснити цей випадок. Коли між ними зав`язалася сварка, не готовий сказати. Чому не подзвонив у поліцію, тому що дурний, не можу надати адекватні пояснення».

Відтак чоловік додав, що у них із ужгородкою була розмова про те, аби він розійшовся з дружиною.

«Вона хотіла, аби я кинув жінку. Між нами були свої стосунки, – переконував Лоці. – Розмова затягнулася надовго, я хотів їхати додому, а Ґобіка казала, що ми ще повернемося до цієї розмови. Вона прагнула, щоб я переїхав до неї. Коли ж я відмовився, почався скандал».

Ґабрієллу виноградівчанин знав із липня 2021 року. Спочатку між ними були чисто ділові стосунки. Утім згодом вони переросли у інтимні.

«Ми не мешкали разом, але часом я залишався ночувати у неї дома, – стверджував чоловік. – У грудні я впреше залишився у неї надовго. Під час конфлікту не бив її, лише штовхнув і все. Що відбувалося після того, як штовхнув Ґобіку, не можу пригадати. Чи присідав біля неї, не пам`ятаю. Пригадую лише те, що відбувалося, був уже згодом. У будинку мене два рази занудило, тому коли побачив Ґабріеллу, натягнув їй на голову пакет і потягнув тіло на горище. Все спливає у пам’яті тільки фрагментально. Знаю, що зайшов у ванну кімнату, натягнув їй целофановий пакет на голову, штовхнув. Вона впала на спину на підлогу, можливо вдарилася головою. Чому у висновку експертизи вказано причиною смерті удушення – пояснити не можу, бо тілесні ушкодження їй не наносив».

Те, чому забрав речі коханої, Лоці також нормально пояснити не зміг.

«Я забирав усе на нервах, – розмірковував він. – Усвідомлював, що речі чужі, але я поклав їх у себе вдома і більше до них не торкався. Телефон підкинув на будівництво. Із нього я писав подругам Ґабріелли sms про те, що вона поїхала. Проте точний зміст повідомлень пригадати не можу».

При цьому дружину закарпатець також обманював, бо їй ще перед скоєнням злочину, сказав, що їде на роботу Угорщину, бо нібито йому зателефонував прораб і попросив виправити раніше зроблену роботу. Сам же взяв ранець, поїхав до Ужгорода й оселився у Ґабріелли.

«Весь час, починаючи від 20 аж по 30 грудня я жив у Ґобіки. Ми робили ремонт ванної кімнати. Інколи виходив у магазини, але ні з ким не спілкувався. Тільки після того, що сталося, повернувся до Виноградова. Ґабріелла, поки я мешкав у неї, ходила на роботу, працювала у страховій компанії, поверталася додому приблизно о 14 годині, але часом і о 17-й. Раніше я не до приїжджав у жовтні. Жінці з речей, які взяв у будинку Ґобіки, нічого не давав, тільки кошти, які раніше заробив в Угорщині і речі, куплені на ринку в Ужгороді. Ювелірні вироби із Ґабріелли не знімав, не брав у неї ані гроші, ані коштовності. Ноутбук не крав, раніше ми домовилися, що куплю його в неї та буду виплачувати частинами», – запевнив Лоці.

Також, за його словами, із дружиною вони офіційно були розлученими ще з 2018 року. Утім раніше, протягом 2016-2017 року мешкали окремо одне від одного. Але влітку 2018 року помирилися і знову почали жити разом. Пара спільно виховувала дитину. Із Ґабрієллою Лоці познайомився у Будапешті, зустрічатися з нею почав із вересня 2021 року.

Суд визнав закарпатця винним в умисному вбивстві Ґабріелли і засудив до 14 років позбавлення волі.

Марина АЛДОН
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар