Затримано організатору та її спільника: Ліквідовано канал переправлення чоловіків закордон

травня 30 / 2023
❗На Закарпатті правоохоронці заблокували канал з переправлення через держкордон України чоловіків призовного віку: затримано організаторку та її спільника❗

В ході відпрацювання оперативної інформації співробітники міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області, у співпраці з держприкордонслужбою та СБУ, припинили діяльність злочинного угруповання, члени якого налагодили схему з переправлення через кордон військовозобов’язаних чоловіків.

Поліцейські встановили, що до організації причетні 50-річна жінка та її 30-річний товариш, обоє мукачівці. Їх злочинну діяльність оперативники почали документувати ще на початку цього року. Так, в січні правоохоронці попередили спробу незаконного перетину державного кордону одним з їхніх клієнтів.

Провівши ряд негласних заходів, вчора, 29 травня, спільною міжвідомчою групою вдалося затримати обох фігурантів злочину. Вони саме займалися підготовкою до переправлення чергових втікачів: поселили клієнта до заздалегідь орендованої квартири в прикордонному районі та отримали від нього плату у розмірі 7 тисяч доларів США.

Організаторку затримали на околицях міста Мукачево, її спільника – за місцем проживання. Затримання проводили за силової підтримки спецпризначенців КОРД.

Слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області провели 5 санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваних та їх можливих спільників. В ході слідчих дій вдалося вилучити ряд речових доказів, зокрема і готівку в іноземній валюті, отриману як плату за незаконні послуги з переправлення.

Наразі обох фігурантів затримано у порядку статті 208 КПК та поміщено в ізолятор тимчасового тримання. Слідчі вже повідомили їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України та підготували клопотання до суду, щодо обрання затриманим запобіжного заходу. Правоохоронці наполягатимуть на триманні під вартою.

За скоєне зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у даній справі триває.




Категорія : Кримінал


Залишити Коментар