Новини Закарпаття

Уперше Харш Кумар Джейн на посаді Надзвичайного і Повноважного Посла Індії в Україні з робочим візитом перебуває на Закарпатті


Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА привітав дипломата в Ужгороді, зауваживши, що посилення двосторонніх зв’язків сьогодні вкрай потрібне.
💬 «Повномасштабне вторгнення поставило перед нашим регіоном чимало викликів, тому ми зацікавлені в розширенні співпраці з партнерами та започаткуванні нових проєктів. Важливо разом взаємодіяти задля того, аби надати комплексну допомогу сотням тисячам вимушених переселенців, підтримку військовим і бізнесу, залучити іноземних інвесторів, щоб забезпечити сталий розвиток економіки краю в умовах війни», – зазначив Віктор Микита.
За його словами, Закарпаття готове надати майданчики для створення як нових виробництв, так і релокації вже запущених підприємств у разі необхідності.
Своєю чергою Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні підкреслив, що його держава підтримує територіальну цілісність та суверенітет усіх країн-членів ООН, як і міжнародне право. Також він наголосив, що керівництво Індії відмовилося від зустрічей з представниками Росії.
🤝 Харш Кумар Джейн також подякував керівництву області за оперативне налагодження процесу евакуації громадян Індії, студентів українських вишів, з небезпечних регіонів за кордон чи за надання їм прихистку на Закарпатті.
Під час зустрічі обговорили перспективи співпраці у сфері освіти, зокрема між вишами Індії, Закарпаття та релокованими навчальними закладами. Йшлося й про безпекову, соціально-економічну ситуацію в нашому регіоні.
Очільник області подякував Надзвичайному і Повноважному Послу Індії в Україні за надану гуманітарну допомогу, реалізацію спільних проєктів та увагу до Закарпаття.
Перейти на сайт