Ужгородця, обвинуваченого у збуті бойової зброї та патронів, судитимуть

березня 24 / 2023

Прокурором Ужгородської окружної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт щодо місцевого мешканця за фактом незаконного зберігання і збуту вогнепальної зброї та боєприпасів (ч. 1 ст. 263 КК України).

У січні поточного року правоохоронці припинили спробу розповсюдження бойової зброї в регіоні. Встановлено, що ужгородець намагався збути громадянину пістолет і майже пів сотні бойових патронів, придатних до стрільби. Його затримали «на гарячому» в с. Оріховиця на Ужгородщині.

За доводами прокурора чоловіку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Він вже судимий раніше за крадіжки та умисне пошкодження майна, а нове правопорушення вчинив у період відбування іспитового строку.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ ВП № 1 Ужгородського райуправління поліції. Подальший розгляд здійснюватиме Ужгородський міськрайонний суд, який вже призначив підготовче засідання у провадженні.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар