На Закарпатті СБУ повідомила про підозру так званому «церковному блогеру» УПЦ (МП)

березня 07 / 2023

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини «церковного блогера» УПЦ (МП) на Закарпатті.
Оперативники спецслужби встановили, що чоловік керував інформаційним ресурсом, через який розповсюджував заклики, що порушують рівноправність громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та переконань.
Для підготовки своїх «публікацій» він користувався наративами російських пропагандистів. А саме, називав Православну Церкву України – сектантською організацією та наполягав на її неканонічності та незаконності. Вірників ПЦУ чоловік обзивав «сатаністами, розкольниками, гонителями православної віри, безбожниками та радикалами».

Своїми діями чоловік сприяв загостренню внутрішньої обстановки в регіоні через розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті.
Наразі «церковному блогеру» повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Наголошуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України.
Заходи із викриття правопорушення здійснювали співробітники Управління СБУ в Закарпатській області спільно зі слідчими ГУ НП в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар