Поліція Закарпаття затримала двох організаторів незаконного переправлення чоловіків призовного віку до Румунії

січня 31 / 2023

Співробітники відділення поліції у місті Виноградів встановили особи двох зловмисників, причетих до незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України.

У вчиненні вказаного злочину підозрюються двоє мешканців Хустського району. Вони підшуковували клієнтів, потім на автомобілі «Mercedes» підвозили їх у максимальній близькості до лінії кордону та давали поради, як потрапити до сусідньої Румунії.

Двох їхніх клієнтів днями впіймали військовослужбовці Державної прикордонної служби за сто метрів від кордону в селі Неветленфолу Берегівського району. В разі успішного перетину, зловмисники мали отимати від втікачів 6 тисяч доларів США, як плату за незаконні послуги.

Обох фігурантів було затримано у порядку статті 208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Станом на сьогодні, за процесуального керівництва Берегівської окружної прокуратури, слідчі вже повідомили їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Окрім цього чоловікам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення грошової застави.
Затриманим загрожує від семи до дев’яти років позбавлення волі. Поліція наразі перевіряє чи не мали вони інших спільників.

Заходи з викриття проводилися у співпраці зі співробтниками Управління СБУ в Закарпатській області та військовослужбовцями Мукачівського прикордонного загону.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар