На Закарпатті правоохоронці ліквідували канал з переправлення через кордон військовозобов'язаних

січня 30 / 2023

Організатора злочинного угруповання, яке займалось переправлення військовозобов’язаних чоловіків через кордон, затримала міжвідомча група у складі співробітників Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Захід» Держприкордонслужби України по Мукачівському прикордонному загону, відділу міграційної поліції ГУНП України в Закарпатській області, ГУ ВБ СБУ в Закарпатській області, за процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері.

В рамках кримінального провадження відкритого за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України, зловмисника – 30-річного мешканця Тячівщини, заскочили на гарячому, коли той саме доставив у прикордоння двох чоловіків призовного віку, з метою їх подальшого переправлення через українсько-румунський кордон.

Правоохоронці задокументували факт отримання організатором протиправної діяльності, неправомірної грошової винагороди у розмірі 12 тисяч доларів США.
Закарпатця затримали у порядку ст.208 КПК України. Наразі йому вже вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочину. Днями суд обрав йому запобіжний захід у вигляді 60 діб тримання під вартою, з можливістю внесення застави у розмірі 120 тисяч гривень.

Якщо вину закарпатця доведуть у суді, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар