Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду перший в області обвинувальний акт щодо продажу гуманітарної допомоги

січня 25 / 2023
Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду перший в області обвинувальний акт щодо продажу гуманітарної допомоги
🔷


Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо жителя Тячівщини за фактом продажу товарів гуманітарної допомоги, вчиненому у значному розмірі під час дії воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Варто зазначити, що на Закарпатті це – перше кримінальне провадження щодо незаконного використання гуманітарної допомоги, слідство в якому завершене та матеріали скеровані до суду. Кримінальну відповідальність за такі дії ввели в державі навесні 2022 року, доповнивши Кримінальний кодекс України відповідною статтею.

У ході слідства здобуто докази, що обвинувачений налагодив схему продажу транспортних засобів, ввезених в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. За наявними документами, два автомобілі «Nissan» та «Suzuki» мала одержати громадська організація та передати на потреби територіальної оборони Києва.

Замість того, щоб доправити позашляховики військовослужбовцям, закарпатець намагався реалізувати їх на одному з автомайданчиків в області. Крім того, оголошення про продаж авто були розміщені і на спеціалізованому сайті. Загальна вартість транспортних засобів, за висновком експерта, склала майже 461 тис. грн.

Нагадаємо, у листопаді минулого року, одразу після продажу двох авто, чоловіка викрили правоохоронці. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом на заставу.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділу поліції №1 Ужгородського райуправління поліції за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

🔹
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар