Поліцейські Закарпаття завершили досудове розслідування у справі щодо незаконного переправлення чоловіків за допомогою системи «Шлях»

січня 23 / 2023

У серпні минулого року оперативники міграційної поліції та слідчі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області встановили, що двоє чоловіків, за визначену суму грошей, займалися підробкою документів для того, щоб їх клієнти отримали можливість виїхати за кордон.

Правоохоронці зібрали достатню кількість доказів про те, що житель Тячівщини у змові з місцевим підприємцем сприяли виготовленню підроблених документів, на основі яких в подальшому вносилися неправдиві відомості до державної інформаційної системи «Шлях» і відповідно таким чином чоловіки призовного віку покидали межі країни в якості «волонтерів» чи «перевізників гумвантажу».

Тоді оперативники міграційної поліції, за силової підтримки бійців КОРДу, затримали підозрюваних неподалік пункту пропуску в селищі Солотвино, саме під час одержання коштів у розмірі 4 тисячі доларів. Правоохоронці одразу ж провели обшуки за шістьма адресами у чотирьох населених пунктах Тячівського району, де виявили докази протиправної діяльності обох зловмисників.

Станом на сьогодні слідчі поліції, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, завершили досудове розслідування в рамках кримінального провадження, яке було відкрите за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто Незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Справу скеровано для судового розгляду. Відповідно до санкції інкримінованої статті, обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Заходи з викриття проводилися за участі співробітників СБУ та відділом внутрішньої безпеки Мукачівського прикордонного загону.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар