На Закарпатті перед судом постане колишній очільник підприємства, якого викрили на вимаганні та одержанні $20 000 хабаря

січня 13 / 2023

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишнього в.о. директора філії підприємства за фактом вимагання та одержання ним неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, обвинувачений налагодив злочинну схему продажу щебеню з кар’єру на Берегівщині поза бухгалтерським обліком. За умови одержання 20 тисяч доларів США неправомірної вигоди він обіцяв поставляти замовнику продукцію за заниженою вартістю.

У жовтні 2022 року особу викрили в Ужгороді при одержанні усієї суми коштів. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Вже у грудні суд змінив її розмір до майже 1 млн грн через порушення фігурантом покладених на нього обов’язків. Ці кошти заставодавцем були внесені. На час слідства чоловіка відсторонили від посади.

Наразі завершено досудове розслідування, яке за процесуального керівництва обласної прокуратури здійснювали слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар