Мешканця Ужгорода підозрюють в зраді - прокуратура

вересня 26 / 2022

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури мешканцеві Ужгорода повідомлено про підозру у поширенні матеріалів, що містять виправдовування, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, ужгородець, підтримуючи ідеологію «русского мира» та маючи доступ до соціальних мереж, поширював там дописи на підтримку дій країни-агресора. Підозрюваний розповсюджував матеріали, в яких йшлося, що нібито українська армія обстрілює мирне населення в Ізюмі, а окупація рф частини території України висвітлювалася як «звільнення від націоналістів». Поширював і висловлювання, спрямовані на глорифікацію осіб, які беруть участь у збройній агресії проти нашої держави, зокрема на боці окупаційної влади. Усе це підтвердила проведена в межах кримінального провадження судово-лінгвістична експертиза.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар