Мешканці Рахівщини, яку підозрюють у сприянні незаконному переправленню чоловіків через кордон, обрали запобіжний захід

серпня 24 / 2022


За процесуального керівництва Тячівської окружної прокуратури жительці с. Верхнє Водяне повідомлено про підозру у сприянні незаконному переправленню шістьох чоловіків за межі України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). Їй також обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення майже 200 тис. грн застави.

Керівник окружної прокуратури Володимир Жилкін повідомив, що жінка разом зі спільниками, особи яких встановлюють, погодилася допомогти групі з 6 чоловіків – мешканців Закарпаття та Миколаївщини – незаконно потрапити до Румунії усупереч забороні виїзду за межі країни. На автомобілі «Audi» вона перевозила осіб до прикордонних територій у с. Біла Церква, що на Тячівщині, та надала вказівки щодо подальших дій. За такі «послуги» група військовозобов’язаних повинна була сплатити 1500 євро та 1500 доларів США.

Правоохоронці викрили протиправну діяльність цими вихідними, наразі продовжується досудове розслідування. За вказаний злочин передбачене покарання у виді ув’язнення на строк до 9 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар