На Закарпатті в соцмережах розповсюдили недостовірну інформацію щодо заступника керівника прокуратури

серпня 11 / 2022

Закарпатська обласна прокуратура спростовує недостовірну інформацію, яка нещодавно була розповсюджена в соцмережах і деяких новинних інтернет-ресурсах та стосувалася першого заступника керівника обласної прокуратури І. Косея.
Без жодних підстав і підтверджень прокурора звинуватили в тому, що він нібито є проросійським ворогом та висловлювався на підтримку російської федерації. При цьому автор допису не надав жодних доказів, які вказували б на те, що такий факт дійсно був. Також до прокуратури не надійшло жодного усного чи письмового звернення з проханнями підтвердити, спростувати чи будь-яким чином прокоментувати поширену інформацію. Тобто у розповсюджених на інтернет-сайтах публікаціях не було дотримано балансу думок як одного з журналістських стандартів.
Офіційно повідомляємо, що жодних випадків таких висловлювань з боку першого заступника керівника обласної прокуратури чи інших працівників органів прокуратури Закарпатської області не було. Водночас вважаємо, що поширення завідомо неправдивої інформації, зокрема й такої, що містить публічні звинувачення у колабораціонізмі, – це те, що зараз на руку лише ворогу, але ніяк не свідомим українцям.
Наразі правоохоронні органи роблять все можливе задля притягнення до відповідальності винних у воєнних злочинах та інших правопорушеннях, пов’язаних із війною, а також для ефективного виконання усіх покладених на них функцій. А штучне розхитування ситуації в регіоні шляхом публічної безпідставної дискредитації керівництва силових структур – те, що ні на крок не наближає нас до перемоги.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар