Двоє закарпатців переправляли військовозобов’язаних за кордон (Фото)

липня 29 / 2022

$12 000 за незаконне переправлення військовозобов’язаних за кордон – підозрюють двох закарпатців
За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури мешканці Берегівщини та жителю Тячівщини повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, 34-річний чоловік і 28-річна жінка організували незаконне переправлення осіб, що підлягають призову на військову службу, до країн ЄС. За 12 тисяч доларів США підозрювані обіцяли допомогти двом громадянам безперешкодно потрапити до Румунії через пункт пропуску «Солотвино». При цьому, наголошували на тому, що для цього їм не будуть потрібні жодні документи.
За окрему плату закарпатці організували транспорт для «ухилянтів», на якому ті з Ужгорода дісталися пункту пропуску. Там вони мали скористатися можливістю його пішохідного перетину. Підозрювані надали вказівку одному з чоловіків прямувати через КПП без фактичного проходження прикордонного та митного контролю. Після цього інший громадянин мав сплатити домовлену суму коштів і прямувати слідом за товаришем. Саме при передачі грошей осіб викрили правоохоронці за оперативного супроводу Чопського прикордонного загону.
Подальше досудове розслідування здійснюють слідчі відділу поліції №1 Ужгородського райуправління поліції.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар