Новини Закарпаття

На Закарпатті знову викрили осіб, які намагались незаконно перетнути кордон


За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури трьох осіб викрито на організації незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, житель смт. Солотвино, підшукав двох осіб, котрі за грошову винагороду були готові перетнути кордон в обхід офіційних пунктів пропуску.

Для цього «ухилянти» прибули до Ужгородського району, де неподалік кордону з Угорщиною вичікували слушного часу для його незаконного перетину. На виконання домовленості, сприяти їм у цьому мали ще двоє місцевих жителів.



Вартість послуг із організації такого переправлення складала 3000 доларів США з однієї особи. Так, «призовники», які родом із Хмельниччини, мали сплатити фігурантам 6000 доларів США.

Усіх трьох фігурантів затримано у процесуальному порядку. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.

Заходи із викриття правопорушення здійснено прокурорами спільно зі слідчими відділу поліції №1 Ужгородського райуправління поліції та оперативниками Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції.
Перейти на сайт