На Закарпатті затримали 29-річного ухилянта (ФОТО)

травня 21 / 2022

Двоє мешканців Тячівського району одягли 29-річного закарпатця в гідрокостюм та підготували для переправлення його через річку в Румунію. Поліція затримала обох переправників призовника під час того, як вони проводили ухилянта до кордону. За скоєне переправникам загрожує до семи років тюрми. Призовника, який спробував втекти в Румунію, доставили до військкомату.

Про затримання двох переправників ухилянтів закордон у п’ятницю, 20 травня, повідомила прес-служба поліції Закарпаття. За даними правоохоронців, двох мешканців Тячівського району віком 22 та 29 років підозрюють у незаконному переправленні призовників закордон.

«Безпосередній організатор злочину разом зі своїм спільником за попередньою домовленістю доставили свого клієнта до ділянки в межах селища Тересва Тячівського району, що межує з Румунією. Зловмисники перевдягли 29-річного закарпатця в гідрокостюм, який підготували заздалегідь, оскільки перетнути кордон він мав через русло річки Тиса», – йдеться у повідомленні поліції.

Фігурантів затримали, коли вони проводили призовника до річки. Речові докази, що підтверджують їх причетність до злочину, слідчі вилучили. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб). За скоєне обом закарпатцям загрожує позбавленням волі до семи років. Чоловіка, який втікав закордон, доставили у військкомат.


Категорія : Кримінал


Залишити Коментар