На Рахівщині священник автівкою наїхав на мітингувальника (Фото, Відео)

травня 03 / 2022

Інцидент трапився в суботу, 30 квітня, в центрі селища Ясіня Рахівського району.

Як розповів Mukachevo.net настоятель Свято-Іллінського храму ПЦУ отець Володимир Костюшко, люди зібралися на мітинг місцеві віряни з проханням закрити храми мп в Ясінській ТГ на час воєнного стану. На збори приїхав благочинний УПЦ МП з села Чорна Тиса Віталій Кемінь, який переконував присутніх, що в Ясінях немає церкви московського патріархату.

«На запитання звідки УПЦ МП тоді хоче вийти, якщо вона не належить до рпц, о. Віталій не зміг відповісти», — розповів отець Володимир.

Володимир Костюшко зауважив, що після словесного конфлікту благочинний Хустської єпархії УПЦ МП відмовився підписати заяву про вихід з московського патріархату та порвав листок.

«Віталій Кемінь сів у машину, хотів тікати, вдарив по газах і збив людину. Причому він, чомусь вирішив рухався не в бік свого помешкання, а в інший – прямо в натовп», — додає священник ПЦУ.


Потерпілого швидка допомога відвезла у лікарню, а поліція задокументувала факт наїзду на людину.

Зі слів о. Володимира Костюшка, священник ймовірний винуватець ДТП має впливових друзів та родичів у правоохоронних органах. Проте, люди налаштовані рішуче і не хочуть, щоби порушник уникнув покарання.

Єпископ Православної Церкви України Ужгородський та Закарпатський Варсонофій у коментарі Mukachevo.net розповів, що за день до мітингу віряни УПЦ МП влаштували «своєрідну провокацію».

«Вони провели т.зв. хресну ходу від Хуста до Ясіня з метою захисту «руського міра», — розповів владика.

Владика Варсонофій зазначив, що одразу після тієї ходи представники УПЦ МП почали виносити майно з храму Різдва Пресвятої Богородиці в Ясіня, спір за який зараз триває в судовому порядку.

«Там наша громада, яка раніше належала до Хустської єпархії УПЦ МП, більшістю голосів вирішила перейти до ПЦУ. Люди, це побачивши, збунтувалися, прийшли до храму, щоб не допустити грабунку», — додає єпископ ПЦУ.

Зі слів владики Варсонофія, священник УПЦ МП Віталій не хотів іти на зустріч людям і тільки доводив, що він служить в українській церкві.

«Потім він сів у машину, різко від’їхав і наїхав на чоловіка, який був безпосередньо перед авто, — розповів отець Варсонофій. — Причому видно було, що він рушив агресивно, тому що лобове скло на його машині розбите, тобто удар був сильний. Знаю, що чоловік травмований і його госпіталізували»

.


Журналістам Mukachevo.net з власних джерел стало відомо, що постраждалий від наїзду знаходиться в лікарні. На щастя, чоловік відбувся струсом мозку і не має жодних серйозних травм, які б могли загрожувати його життю.

Владика Варсонофій додав, що єпископ Хустський УПЦ МП Марк (Петровцій), який до того ж є громадянином рф, неодноразово залякував людей і священників, аби ті не переходили до ПЦУ.

Тим часом у Ясінях віряни громади та священнослужителі хочуть, аби питання їхнього переходу під юрисдикцію Православної Церкви України та покарання священника, який збив чоловіка, вирішилося згідно із законами України, а винні понесли справедливе покарання.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар