Двох закарпатців судитимуть за погрози та вимагання 120 тис. доларів США

лютого 21 / 2022


Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох жителів Тячівщини за фактом вимагання, поєднаного з погрозами насильства над потерпілим та його близькими родичами, пошкодження та знищення їх майна (ч. 2 ст. 189 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені вимагали від закарпатця 120 тисяч доларів США під надуманим приводом відшкодування коштів. У разі відмови сплатити цю суму вони погрожували застосуванням насильства щодо нього та його сім’ї, а також знищенням майна.

Восени минулого року чоловіки навідалися до помешкання потерпілого в одне із сіл Тячівщини, вимагаючи сплатити частину коштів – 10 тисяч доларів США. Одразу після одержання цієї суми їх затримали правоохоронці.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.







Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар