На Берегівщині судитимуть закарпатця, в якого вилучили 41 кг канабісу, призначеного для збуту

січня 29 / 2022


Берегівська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо жителя с. Великі Береги за фактом незаконного посіву та вирощування понад 50 рослин конопель (ч. 2 ст. 310 КК України) та незаконного виготовлення і зберігання наркотичних засобів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України), що вчинені з метою збуту за попередньою змовою групою осіб.

За даними слідства, обвинувачений посіяв та виростив понад сотню кущів конопель у лісовому масиві неподалік села, де проживає. За рослинами ретельно доглядав: полов, обкопував і поливав, а в подальшому відокремлював та подрібнював листя і суцвіття, готуючи «товар» до збуту. Мішки з канабісом чоловік переховував неподалік створеної ним плантації та у своєму помешканні. Наркотики загальною вагою 41 кг правоохоронці знайшли та вилучили у жовтні 2021 року.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Берегівського райвідділу поліції ГУНП в Закарпатській області. На цей період обвинуваченому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 408 600 грн застави. Спільників закарпатця встановлюють у межах іншого кримінального провадження.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Закарпатської обласної
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар