Вимагання $500 та погрози – підозрюваний закарпатець перебуватиме під вартою

січня 27 / 2022
За доводами прокурора Закарпатської обласної прокуратури взято під варту жителя Виноградівщини за підозрою у вимаганні, поєднаному з насильством і вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 189 КК України). Можливість внесення ним застави виключена.

За інформацією слідства, чоловік разом із невстановленою наразі особою вимагали у закарпатця неіснуючий борг у розмірі 500 доларів США. При цьому вдавалися до психологічного насильства і погроз у разі відмови платити. Підозрюваний кілька разів зустрічався із потерпілим на території с. Теково та м. Виноградів і незаконно заволодів належними йому грошовими коштами на загальну суму 13 600 грн. Під час чергового такого вимагання особу й затримали. Знайдені у чоловіка предмети, схожі на зброю, скеровані на експертизу для подальшого дослідження.

Усі обставини злочину з’ясовують у межах розслідування, яке здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.




Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар