8 років за ґратами: жителеві Хустщини призначено покарання за розбійний напад і втягнення у злочин неповнолітніх

січня 26 / 2022
За публічного обвинувачення Хустської окружної прокуратури мешканця району засуджено до ув’язнення за розбій із проникненням у житло, вчинений групою осіб – із втягненням до злочину чотирьох неповнолітніх хлопців (ч. 1 ст. 304, ч. 3 ст. 187 КК України).

У судовому засіданні прокурор довів, що обвинувачений підбурив чотирьох підлітків вчинити розбійний напад на житло пенсіонерів у с. Забрідь на Хустщині. Він проник до помешкання, однак подружжя власників одразу ж зреагувало на шум і виявило зловмисників. Нанісши чоловіку й жінці удари по обличчю й тілу, закарпатець почав вимагати грошові кошти та інше цінне майно. При цьому, приклавши ніж до горла потерпілої, погрожував їй розправою. Забравши кошти, мобільний телефон і документи, нападники втекли.

Суд призначив чоловіку покарання у виді 8 років ув’язнення із конфіскацією усього належного йому майна. Вступ вироку в законну силу очікується.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).



Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар