Тиск на суд та втручання народних обранців: хто гальмує справу ексдиректорки-казнокрадки?

січня 22 / 2022


Вчора у стінах суду розглядалася справа ексдиректорки Виноградівської школи №3 ім. Жігмонда Перені.

Підозрювана Габріела Гомокі – член команди “Слуг народу”. Від партії влади балотувалася на місцевих виборах 2020 року, однак не змогла показати гідний результат, щоб стати депутатом місцевого рівня.

Тривалий час жінка працювала директором угорськомовної школи у м. Виноградів, однак через перевищення службових обов’язків та нераціональне використання бюджетних коштів була звільнена з посади у травні 2021 року.

Згодом, у вересні минулого року Департамент стратегічних розслідувань та поліція вручили жінці підозру у вчиненні кримінального порушення. За версією слідства жінка працевлаштувала до школи 10 чоловік, які перебували закордоном, а зарплату “мертвих душ” привласнювала собі.

Тоді на захист Габріели Гомокі стали депутати Виноградівської міської ради з групи «Нова громада», які відвідували судові засідання у цій справі та представляли інтереси чиновниці.

Тиск на суд та втручання народних обранців: хто гальмує справу ексдиректорки-казнокрадки?


Разом з своїм адвокатом, депутатом Виноградівської міської ради Валерієм Нечаєвим, жінка й взагалі повідомляла у соцмережах, що підозру їй не вручали, а інформація від правоохоронців та ЗМІ – наклеп.

Проте сьогодні ексдиректора таки відсторонена від посади і є обвинуваченою за ст.367 Кримінального кодексу України та захищається у суді.

За інформацією джерел в правоохоронних органах – на суд вчинається неабиякий тиск через втручання депутатів різних рівнів, які використувують зв’язки з найвищим обласним керівництвом правоохоронних органів, імена яких з доказами ЗМІ обіцяють оприлюднити вже найближчим часом.

У слідства наявні усі докази, які вказують на вину жінки – пілдписані нею табелі обліку робочого часу 10 працівникам школи, які перебували закордоном, що підтверджено базою даних ДПСУ.

Пересічний чиновник вже давно отримав би вирок, однак через втручання керівництва правоохоронних органів найвищого рівня – справа гальмується у суді.

Вчора суд продовжив жінці запобіжний захід та відсторонення від посади. Справу прокоментував також журналіст Віталій Глагола:

Категорія : Кримінал


Залишити Коментар