На Закарпатті прикордонники у пасажирському потязі виявили 50 кг бурштину

грудня 02 / 2021


ЗІ СХОВКІВ, ОБЛАШТОВАНИХ У ПАСАЖИРСЬКОМУ ВАГОНІ, ПРИКОРДОННИКИ ДІСТАЛИ 50 КГ БУРШТИНУ
На Закарпатті прикордонники Чопського загону завадили незаконній оборудці нашого співвітчизника, який намагався поза контролем перемістити через кордон 50 кг бурштину.
«Сонячне» каміння виявили сьогодні вночі у залізничному пункті пропуску «Чоп (Дружба)» під час перевірки причіпного вагону «Київ – Відень» у складі міжнародного потягу сполученням «Чоп – Захонь».

Читайте також:
Закарпатські конрабандисти знайшли новий спосіб "експортувати" до Європи сигарети



На підставі аналізу ризиків, у прикордонного наряду виникли підозри щодо можливого переміщення у пасажирському потягу прихованих від прикордонно-митного контролю товарів. Прикордонники розпочали ретельну перевірку вагону. Під час огляду у двох купе під умивальниками, за декоративною обшивкою, військовослужбовці виявили 88 пакунків. В них знаходилося каміння жовто-коричневого кольору. Попередньо встановлено, що це необроблене каміння бурштину різних фракцій та кольорів. Загальна вага вмісту пакунків склала 50 кілограмів. Власником каміння виявився 33-річний громадянин України.
На адресу Ужгородського відділу ГУНП в Закарпатській області прикордонники направили повідомлення за ознаками вчинення злочину, передбаченого ст.240-1 ККУ «Незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину». Виявлене каміння вилучено співробітниками митниці для проведення експертної оцінки.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар