У лікарні на Закарпатті затримали чоловіка, який переховувався від суду

листопада 18 / 2021


Вночі, 18 листопада, ймовірно було затримано скандального львівського антивакцинатора Остапа Стахіва, який переховувався від суду в лікарні на Закарпатті.
У мережі з’явилось відео із нібито затриманням активіста, однак, чи точно на кадрах Стахів – достеменно невідомо. Однак, автор відео, який був присутній під час арешту, стверджує, що на кадрах саме Остап Стахів.

Нагадаємо, Стахів не прийшов на засідання суду де йому визначали запобіжний захід. Суд постановив, що слід додатково перевірити місцезнаходження підозрюваного.

“Якщо з’ясується, що він знаходиться в стаціонарі в лікарні, потрібно витребувати висновок, що він може взяти участь у засіданні”, – сказав суддя.

За даним Служби безпеки України, Остап Стахів разом із громадянином РФ намагалися захопити владу збройним шляхом. До СБУ також звертався депутат Львівської міської ради Ігор Шолтис, який вважає, що Стахів може працювати на Росію.

У середу, 17 листопада, у Галицькому районному суді повинні були обрати запобіжний захід Остапу Стахіву. Але Стахів у суді так і не зʼявився. Адвокат Стахіва стверджував, чоловік не з’явився до суду, бо хворий і перебуває на лікуванні в Закарпатській області, у місті Свалява. За його словами, він поїхав, бо у лікарні Львова напередодні його госпіталізувати відмовилися.

17 листопада Галицький суд Львова ухвалив рішення дозволити поліції затримати Стахіва.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар