На Закарпатті прикордонники спільно з митниками попередили спробу незаконного ввезення вантажу

жовтня 13 / 2021
Учора у пункті пропуску «Тиса» правоохоронці завершили проведення перевірочних заходів щодо вантажу, який намагалися ввезти в Україну з порушенням чинного законодавства.
Незаконне ввезення запчастин до сільськогосподарської техніки вдалося попередити завдяки інформації, завчасно наданій співробітниками оперативно-розшукового відділу Чопського прикордонного загону.
У ході проведення заходів кримінального аналізу оперативники встановили, що через пункт пропуску «Тиса» вантажним автомобілем «Renault» української реєстрації, ймовірно, спробують ввезти товар з істотним заниженням його вартості. Відповідну інформацію було надано прикордонникам відділу «Соломоново», письмово проінформовано співробітників митного посту «Тиса» та ініційовано поглиблений огляд зазначеного транспортного засобу.
За результатами перевірки правоохоронці встановили, що відправником вантажу італійська компанія, а не латвійська, як зазначено у документах, а фактична вартість товару складає майже 800000 гривень замість вказаних 237 312 гривень.
У зв’язку з виявленим правопорушенням вантажний автомобіль через кордон не пропущено, співробітниками митниці вилучено запчастини до сільськогосподарської техніки у кількості 1719 штук на загальну суму 799 тисяч гривень.


Категорія : Кримінал


Залишити Коментар