Керівника держлісгоспу на Закарпатті підозрюють у одержанні 23 тис. грн неправомірної вигоди

вересня 23 / 2021
За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури директору одного з лісових господарств області повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, між лісгоспом та приватним підприємством діяв договір на поставку нафтопродуктів, бензину та дизпалива для потреб держпідприємства. Аби унеможливити розірвання документу та не створювати штучні перешкоди в роботі, керівник установи вимагав від підприємця грошові кошти – «відкат» за кожен літр придбаного палива.

Правоохоронці задокументували два факти одержання підозрюваним неправомірної вигоди, загальна сума якої склала 23 200 грн.

Готується клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Подальше досудове розслідування здійснюють слідчі П’ятого слідчого відділу (із дислокацією у м. Ужгороді) розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар