На Закарпатті поліція викрила екс-голову селища, який завдав державі збитків на понад 7 мільйонів гривень

вересня 21 / 2021
Слідчі Головного управління поліції Закарпаття підозрюють колишнього голову одного із селищ Мукачівщини у незаконній афері із землею. Протиправні дії посадовця призвели до збитків державі на суму понад 7,2 мільйони гривень.

Слідчі поліції Закарпаття під процесуальним керівництвом обласної прокуратури повідомили про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки колишньому голові однієї із селищних рад Мукачівського району.

У ході досудового розслідування поліцейські з’ясували, що 65-річний мешканець Мукачівщини в обхід вимог чинного законодавства підписав державний акт права власності на земельну ділянку площею 9,3 га.
У результаті афери фігурант вивів землю із комунальної власності, а згодом передав у іпотеку банківській установі. У подальшому чиновник припинив виконання умов договору, продавши землю іншому підприємцю.

Таким чином неправомірні дії екс-посадовця заподіяли державі фінансові збитки на суму близько 7 мільйонів 200 тисяч гривень.

За цим фактом в поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України, тобто службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

За скоєне фігурантові загрожує позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого. Досудове розслідування у справі триває.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар