На Закарпатті перед судом постане група зловмисників, які незаконно переправляли нелегалів до ЄС

вересня 20 / 2021
За оперативного супроводу співробітників відділу міграційної поліції Закарпаття до суду скеровано справу щодо організації незаконного переправлення нелегалів через державний кордон України. Обвинуваченим загрожує до 9 років ув’язнення

На Закарпатті співробітники відділу міграційної поліції ще в червні цього року заблокували канал нелегальної міграції вихідців з країн Ближнього Сходу до Європейського Союзу.

Протягом кількох місяців правоохоронці проводили досудове розслідування та в результаті зібрали достатньо доказів і скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду.

Загалом до організованої групи входило 9 осіб, їм всім було повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Зараз перед судом постануть п‘ять учасників, щодо інших чотирьох триває досудове розслідування.

Троє обвинувачених закарпатці, один житель Чернівецької області та ще один мешканець столиці.

Організатором був 34-річний житель села Грушово Тячівського району. Саме за його вказівками, киянин, який є уродженцем Афганістану, підшуковував клієнтів, а буковинець доставляв їх до Закарпаття для подальшого незаконного переправлення до ЄС.

Переважно «послугами» зловмисників користувалися вихідці з Афганістану, Пакистану, Індії та Бангладешу.

Обвинуваченим інкримінують ч. 2, 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Йдеться про організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

За скоєне обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.





Відділ комунікації поліції Закарпатської області
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар