Новини Закарпаття

Анатолій Полосков відвідав останнього живого закарпатського політв'язня Івана Мирона

У ці святкові дні хочеться згадати якнайбільше імен тих, завдяки кому нині ми живемо в незалежній державі. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Анатолій Полосков.



За його словами, особливою і надзвичайно цінною для нас є можливість особисто подякувати нашим краянам, котрі мужньо й безстрашно боролися за свободу та добробут на рідній землі.

Сьогодні очільник області разом з Преосвященним владикою Нілом завітали до Івана Мирона з Рахівщини – останнього живого закарпатського політв’язня, який відбув у ГУЛАГу чверть століття.

«Це 25 років надлюдського подвигу, незламного духу та нескореності перед системою, це 25 років відданості та безперечної віри у майбутнє України.

Завдяки таким людям, як Іван Мирон, котрі не думали про себе, про особисту свободу, сьогодні свобода України – з нами та нашими дітьми», – підкреслив Анатолій Полосков.

Голова облдержадміністрації побажав Іванові Мирону довгих літ життя і додав, нехай подарована чудотворна Остробрамська ікона Богородиці оберігає всю родину відомого закарпатця.
Перейти на сайт