В Ужгороді, раніше судимий чоловік, виростив міні-плантацію конопель

серпня 03 / 2021

На Закарпатті поліцейські продовжують заходи в рамках операції «Мак» щодо виявлення насаджень нарковмісних рослин. Поліцейські вилучають незаконні посіви, щоб попередити їх використання для виготовлення наркотиків.

Так, вчора, оперативники Управління по боротьбі з наркозлочинністю викрили на вирощуванні рослин коноплі 42-річного раніше судимого жителя села Кибляри, що на Ужгородщині.

На місці події поліцейські виявили 48 стебел коноплі і самого фігуранта, який доглядав за рослинами.

Наразі речові докази вилучено та скеровано на експертне дослідження, а за фактом незаконного вирощування конопель слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за статтею 310 Кримінального кодексу України.

Нагадуємо, за незаконне вирощування снодійного маку та конопель українським законодавством передбачена відповідальність. Якщо кількість конопель – від 10 до 50 рослин, то порушникам загрожує кримінальна відповідальність за статтею 310 ККУ, максимальне покарання за яку передбачає арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

У випадках виявлення масштабних посівів снодійного маку в кількості 500 і більше рослин або конопель у кількості понад 50 рослин, санкцією статті передбачено позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар