Прикордонники шоковані нахабністю та безстрашністю контрабандиста: Затриманий виявився тим самим порушником у гідрокостюмі з Тиси

липня 28 / 2021
О другій годині ночі, під час патрулювання українсько-румунської ділянки кордону, прикордонний наряд помітив групу осіб із пакунками. Пачкарі несли в Румунію 19 ящиків сигарет. Зрозумівши, що їх викрито перемитники покидали свої ноші та спробували втекти. Переслідуючи зловмисників прикордонники здійснили кілька попереджувальних пострілів. Одного із втікачів затримали. Ним виявився 23-річний громадянин України мешканець села Видричка Рахівського району Закарпатської області.

Загалом у покинутих пакунках містилось 9460 пачок безакцизних сигарет.

Окрім того, під час огляду місцевості прикордонники виявили тепловізор та радіостанцію контрабандистів.

Стосовно затриманого правопорушника склали адмінпротоколи за ст.185-10 «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону» та ч.1 ст. 204 -1 «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», справу скерували до суду.

Щодо виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 204 КК України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів» направлено повідомлення до ГУ ДФС в Закарпатській області.

Найбільш прикрим для прикордонників є той факт, що затриманий виявився тим самим порушником у гідрокостюмі, якого впіймали на березі Тиси зі значною сумою готівки напередодні трагічної загибелі Вадима Березенського і саме його приїхав «відвойовувати» підозрюваний у вбивстві прикордонника…








Безкарність породжує зухвалість.
На Закарпатті прикордонний наряд знову затримав фігуранта правопорушення, після якого загинув наш побратим Вадим Березенський.
Прикордонники добре пам’ятають трагічний листопад 2018 року. Тоді саме зухвалість контрабандистів призвела до загибелі офіцера-прикордонника.

Прикро, але підозрюваний до сих пір не поніс заслуженої відповідальності. Слухання по справі триває. На одному з останніх судових засідань розглядалися телефонні розмови контрабандиста зі своїми спільниками, на яких він фактично зізнається у скоєному, адже говорив, що переїхав прикордонника автівкою.

Зухвалому вбивству начальника відділу прикордонної служби «Ділове» передувало затримання на березі Тиса порушника у гідрокостюмі. При собі він мав гроші, певно отримані за здійснення контрабандної оборудки. Саме його приїхав відвойовувати підозрюваний у вбивстві Вадима.
Як ви вважаєте, той хто переносив кошти після того що сталося та адміністративної відповідальності полишив незаконний промисел? Звісно ні. Смерті людей ніщо у порівнянні з наживою.

Сьогодні його знову затримали під час спроби перемістити сигарети в Румунію. При ньому також знайшли тепловізор та радіостанцію, що дозволяло вночі відслідковувати прикордонників та спілкуватися зі спільниками. Останні, до речі, кинули його, як тільки помітили охоронців кордону.

Тож повернення кримінальної відповідальності за контрабанду товарів вкрай необхідне. Державна прикордонна служба виступає з підтримкою таких ініціатив. Адже ми бачимо, адміністративна відповідальність не лякає порушників і вони знову повертаються до незаконних оборудок.
Я вкотре відмічу, як тільки перші порушники почнуть отримувати реальні строки ув’язнення, інші швидко замисляться чи варто ризикувати свободою заради грошей.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар