Їхав їз Чехії до дому: закарпатець намагався завезти в Україну пістолет з патронами

червня 19 / 2021



Сьогодні (19.06.21) на митному посту «Ужгород» інспектори Закарпатської митниці Держмитслужби спільно з прикордонниками вилучили пістолет іноземного виробництва та 10 шт набоїв, які житель Тячівщини намався завезти на митну територію України без дозвільних документів та й ще в обхід декларування.

Повертався 37-річний закарпатець із Чехії, де перебував у приватних справах, через українсько-словацький кордон на іномарці. Для проходження митно-прикордонного контролю обрав спрощену смугу – «зелений коридор», тим самим декларуючи чесні наміри заїхати в Україну.

Однак, митники вирішили перевірити особисті речі співвітчизника. Відтак, у сумці було виявлено пістолет «FOR «JGB» з маркуванням «Made by atak arms LTD», калібру 9 мм та 10 шт набоїв такого ж калібру. Чоловік підтвердив, що пістолет належить йому, придбав його у Чехії за 2 тисячі крон. Утім, будь-які дозвільні документи на пістолет чоловік при собі не мав.

А згідно вітчизняного законодавства, не можуть бути пропущені через митний кордон України товари, на пропуск яких потрібні документи інших державних органів.

Тож, митники склали протокол відносно закарпатця про порушення митних правил за статтею 471 Митного кодексу України. Дана стаття передбачає накладення штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а у разі якщо безпосередніми предметами правопорушення є товари, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено законодавством України, - також конфіскацію цих товарів.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар