Контрабандист із Рахівщини зізнався у вбивстві прикордонника

травня 08 / 2021
Контрабандист із Рахівщини зізнався у вбивстві прикордонника
Держприкордонслужба України оприлюднила аудіозапис телефонної розмови підозрюваного в у вбивстві прикордонника Вадима Березенського у 2018 році. В ході розмови з можливими спільниками той розповів їм, що переїхав прикордонника і треба "терміново щось рішати". Запис опублікували на сторінці відомства в Facebook .
Як відзначають прикордонники, 6 травня відбулося засідання Тячівського суду, на якому розглянули докази, в тому числі і аудіозаписи телефонних розмов контрабандиста. Це засідання вже сьоме після перенесення розгляду справи з Рахівського районного суду у вересні 2020 року. За цей час справу по суті суд розглядав тільки двічі, інші засідання призначалися тільки для продовження терміну утримання під вартою для підозрюваного. Зараз контрабандист знаходиться в СІЗО до 4 липня. Уже 16 червня відбудеться чергове засідання суду, де, можливо, заслухають свідків наїзду.
Нагадаємо, за даними Державної прикордонної служби, контрабандист збив прикордонника Мукачівського загону на кордоні з Румунією 15 листопада 2018 року. Наїзд був здійснений в той момент, коли затримали одного із зловмисників, підозрюваних в участі в схемі незаконного перевезення сигарет, зі значною сумою валюти. Через два дні після наїзду прикордонник помер в лікарні від отриманих травм.
РОЗШИФРОВКА РОЗМОВИ
🔺 Підозрюваний: - ..машину… Я переїхав пограничника… (важко дихає)… Всьо, більше ти нічо по телефону не кажу. Позвони тому…
Невідомий: - Добре, звоню зараз
Підозрюваний: Я пішов рішати шось…. Там бабки… 15 штук… і пацана.. з 15 штуками
Невідомий: - Пацана забрали?
Підозрюваний: - Я його не успів… злетів… там тормозив. А вони два на него наскочили, та я їх уже місив.
Невідомий: - А хто забрав? Пограничники?
Підозрюваний: -…. Віключаю телефон. 🔺
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар