На МП «Тиса» вилучили електричну дошку для серфінгу (фото)

лютого 23 / 2021
Повертався 51-річний водій вантажопасажирського автомобілю марки «Мерседес-Бенц Спрінтер» з Італії в Україну через митний пост «Тиса», що на українсько-угорському кордоні.

Для проходження митно-прикордонного контролю обрав «червоний коридор», де вказав у декларації наявність 50 місць багажу, в основному – вживані речі. Усно заперечив наявність будь-яких інших товарів, в тому числі таких, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено.

Оглядаючи багажний відсік мікроавтобуса, митники звернули увагу на фірмові чохол та футляр на підлозі. Відкривши їх, інспектори побачили електричну дошку для серфінгу на підводних крилах та комплектуючі до неї, без ознак використання. Зокрема: дошка електрична для серфінгу торговельної марки LIFT, модель eFoil 5ꞌ0 Sport; ручний контролер до електричної дошки для серфінгу на підводних крилах; зарядний пристрій для акумулятора торгової марки Delta-Q, модель ІС1200-048-СОМ та щогла торговельної марки LIFT з електродвигуном.

Зрозуміло, що виявлений не задекларований товар значно перевищує дозволену митним законодавством суму для ввезення нового товару – 500 євро, адже в інтернет-мережі ціна такої дошки сягає від 7 до 10 тисяч євро.

Як «запахло печеним», водій відразу ж відмовився визнавати предмети правопорушення своєю власністю. Сказав, що, перебуваючи у Римі, до нього звернувся незнайомий чоловік і попросив перевезти цей товар до Львова за вказаною адресою.

Відтак, відносно перевізника складено протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України. Вона передбачає накладення штрафу в розмірі 100% вартості предметів правопорушення та їх конфіскацію.

Справу скерують до суду, а остаточну вартість вилученого товару визначить залучений спеціаліст-експерт, повідомляє пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби.



Категорія : Кримінал


Залишити Коментар